UppCon 12, det sista konventet

(For some reason I only wrote this in swedish)

Tänkte försöka ta det här i så kronologisk ordning som möjligt.

Fredag
Anlände till hotellet vid niotiden och hade turen att få rummet på en gång. Underbart! Jag packade upp och bytte om till Jupiter. På mitt förr UppCon, vilket också var mitt första konvent, så ångrade jag att jag inte cosplayade i kön. Jag fick jättemånga kramar och massor med kärlek som Jupiter. Två händelser i kön som jag tycket var lite extra roliga var; Det kom en tiggare, jag hade varken fickor eller pengar, så jag gav honom en kram; Det gick förbi ett helt gäng med byggarbetare, jag försökte krama en av dem, han blev vettskrämd.

När jag närmade mig entrén lyckades jag få arrangören för cosplayschackets uppmärksamhet genom stängslet och kunde därmed anmäla mig till schacket redan innan jag kommit in.

När jag väl kom in var det första jag möttes av en stackars funktionär som höll i en stor skylt som visade vart garderoben är. Han såg ut att behöva en kram, så jag gav honom en.

Jag minglade runt lite innan invigningen. Invigningen var riktigt fin, särskilt filmen. Jag satt i mitten på första raden, och det fick jag kommentarer om av konferenciären Kim, han hade svårt att inte stirra på mig (hade ju Jupiter på mig).

Direkt efter invigningen, innan jag ens hunnit ta mig ner från översta våningen hittade jag en Sailor Uranus och en Sailor Neptune (båda jättesnygga Stars-versioner). Vi poserade tillsammans och jag hängde med dem ett tag. Jag visste inte vilka de var, och jag känner mig lite dum för det. För efter ett tag gick det upp för mig att de tydligen var lite av ”Internet-kändisar”, de kände VendettA och pratade med dem om konstiga grejer fans sagt, och de vann senare sketchtävlingen tillsammans med JarofClouds. Jag vet fortfarande inte vad Uranus och Neptune är kända för...

Senare på eftermiddagen, när Uranus och Neptune hade gått för de sista sketch-repetitionerna, var det dags för cosplayschack. Det var mitt första schack, jag var ett svart torn, och hade övat in Jupiters lilla attackramsa hon säger innan hon attackerar. Första gången jag skulle slå ut någon så råkade jag tappa mina hårbollar, det gjorde att jag helt tappade bort mig i min attack, jag kom igång igen ett par sekunder senare. Sedan fick jag slå ut ytterligare två pjäser, och schacka kungen tre gånger innan jag blev utslagen av en kram från en Tobi. Det var kul, och jag fick göra mer än jag väntat mig.

Direkt efter schacket bytte jag om till civil, solen hade legat på och jag fått en ganska rolig bränna. Värst var dock att värmen gjorde att peruken börjat skava rejält.

Jag spenderade kvällen med Hanna och vi gick bland annat på Lex föreläsning ”Från 2D till 3D”. Den var otroligt intressant och gav mig en helt annan syn på cosplaytillverkning.

Lördag
Effekterna av gårdagens värme visade sig på lördagsmorgonen. Där peruken hade skavt var det nu ett långt varigt sår över hela pannan. Inte en chans att jag skulle kunna bära Jupiter idag. Så jag drog fram videokameran och beslöt mig för att ägna dagen åt att filma cosplayare. Till skillnad från förra året så beslöt jag mig för att inte filma något från scenerna, detta för att det gör att jag själv inte kan njuta lika mycket av det som händer.

På cosplaytävlingen satt jag återigen i mitten på första raden. Efter gårdagens föreläsning så såg jag på cosplayarna på ett helt annat sätt än tidigare, och jag var riktigt imponerad. Peppen att börja på min nästa cosplay var hög.

Efter tävlingen gick jag på Lex andra föreläsning ”Basic Sewing”, jag kom dock lite sent, men det var ändå lärorikt. Den gav mig fler tekniker att arbeta med, och även om jag kanske inte kommer ihåg allt hon sa så satte det igång intresset för att lära mig mer.

Därefter följde flera timmar av att filma cosplayare, bland annat så hade Doktor Mugg engagerat sig så mycket att han satt ihop en egen scen med manus och kamerainteraktivitet, det gillade jag skarpt.

Jag gick även på en föreläsning i perukstyling, den var fullkomligt smockfull. Det var också lite ostrukturerat och drog ut på tiden, men trots detta lärde jag mig en del och blev inspirerad till att försöka mig på peruker. För de som inte vet så verkligen suger jag när det kommer till perukstyling.

Efter föreläsningen hann jag ut på torget för att på storbildskärmen se slutet på Jeopardesu, en väldigt flummig frågesportstävling.

Söndag
Regn… regnet gjorde att Cosplay SM, som annars skulle hållas på utescenen, flyttades in i stora salen. Jag är glad att jag var inne i UKK när de ropade ut ändringen, för så fort vi hörde det begav vi oss upp för att köa. Fick ganska bra platser i främre delen av salen. Om jag blev imponerad av cosplaytävlingen så vet jag inte vad jag blev av CosplaySM. Det var alla så sjukt bra och jag lämnade salen fast besluten om att någon gång så ska jag delta i SM.

Avslutningen skulle vara direkt efter SM, trots det var alla tvungna att ta sig ut ur UKK, innan man fick ta sig upp igen. Detta var enda gången som jag kände av det kaos som var konstant förra året. Avslutningen var riktigt sorglig, återigen satt jag i mitten på första raden. Jag grät konstant och jag satt så nära att jag kunde se att konferenciärerna grät de också. Riktigt fint. Jag ville inte lämna salen när allt av över, och det tog tid innan jag kunde ta mig ut ur UKK. På torget stod vi alla och grät och kramades, ingen ville lämna UppCon.


Hejdå, tack för att ni kom